Myönnetyt apurahat

Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on jakanut vuoden 2017 apurahansa ja residenssipaikkansa. Apurahoja myönnettiin kauno- ja tietokirjailijoille, kirjallisuuden kääntäjille, lasten- ja nuortenkirjailijoille, sarjakuvataiteilijoille, oppikirjantekijöille sekä hankkeille ja yhdistyksille  208 kappaletta (vuonna 2016 199 kpl), yhteensä 852.000 euroa (vuonna 2016 743.000 e). Apurahoja jaettaessa painotettiin työskentelyapurahoja. Hankeapurahoja myönnettiin vain 10 kappaletta.

Säätiö sai tänäkin vuonna runsaasti hakemuksia, joista vain reilulle 10 %: voitiin myöntää apuraha. Moni hyvä hakemus jäi rahoittamatta. Hakemuksissa näkyivät ajankohtaiset teemat kuten ilmastonmuutos ja ihmisten huoli merestä, metsästä ja luonnosta,  kestävä elämä ja kuluttaminen, kulttuurien kohtaaminen ja maahanmuutto sekä omakohtaiset elämäntarinat.Sekä tieto- että kaunokirjallisuuden hakemuksissa Suomen sotien historiaa tarkasteltiin monipuolisista näkökulmista  ja erilaisista ihmiskohtaloista käsin.Hakemusten yleissävy oli melko vakava ja huumoria oli vähän. Hakemukset kertovat siitä, että kirjoittaminen on monen suomalaisen unelma.

Edinburghin residenssi kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Hakemuksia sinne saapui 102 kappaletta ja paikkoja voitiin myöntää vain 14.

Kiitokset kaikille apurahojen hakijoille ja parasta menestystä kirjailijantyöllenne!

Myönnetyt apurahat 2017

 

                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lataa Tietosuojaseloste 9.11.2015 (pdf)