Edinburghin Residenssi

Säätiöllä on residenssihuoneisto Edinburghissa Stockbridgen kaupunginosassa. Kirjailijat ja kääntäjät voivat hakea kuukauden pituisia oleskelujaksoja residenssiin.

Residensipaikat on jaettu elokuuhun 2019 asti. Seuraava haku on helmikuussa 2020.

Residenssi on suosittu. Hakemuksia on vuosittain noin 100 kpl ja paikkoja 12-14. Tästä syystä etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole oleskelleet residenssissä aikaisemmin.

Hakuaika ja hakeminen

Edinburgin residenssipaikkaa haetaan säätiön yleisessä haussa.  Oleskelujaksoihin liittyy 500 euron apuraha.

edinburgh

Asumiskausi

Residenssiin myönnetään kuukauden pituisia asumiskausia. Elokuulle, joka on festivaalikuukausi Edinburghissa, myönnetään noin 10 päivän pituisia oleskeluja. Fringe -festivaalin kotisivulta www.edfringe.com kerrotaan lisätietoja!

Asunto ja asumisen luonne

Asunto sijaitsee rauhallisessa Stockbridgen kaupunginosassa osoitteessa Royal Circus 16. Siihen kuuluu keittiö, olohuone, työhuone,  makuuhuone, wc, kylpyhuone ja ranskalainen parveke.

Huoneisto  on kalustettu kodinomaisesti ja siellä on tarvittavat kodinkoneet, liinavaatteet ja tulostin. Huoneisto siivotaan asukkaiden vaihtuessa. Tarkemmat asumisohjeet lähetetään  hyväksymiskirjeen mukana.

Huomioithan, että huoneisto on hissittömän talon toisessa kerroksessa sekä sen, että asunnossa on kokolattiamatto.

Residenssipaikka on henkilökohtainen.  Asunto on tarkoitettu kirjailijalle työskentelyä varten. Se on varusteltu 1-2 ihmisen tarpeita silmällä pitäen.

Tiedustelut:

Vuokko Tarpila, vuokko.tarpila(at)wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh.  +358 40 5234 689