Edinburghin Residenssi

Säätiöllä on residenssihuoneisto Edinburghissa Stockbridgen kaupunginosassa. Kirjailijat, kääntäjät ja kuvittajat voivat hakea kuukauden pituisia oleskelujaksoja residenssiin.

Residenssipaikkoja voit hakea vuoden 2024 haussa. Katso hakuohjeet kohdasta Apurahat > Hakeminen > Edinburghin residenssi.

HAKUAIKA JA HAKEMINEN

Edinburgin residenssipaikkaa haetaan säätiön yleisessä haussa helmikuussa. Oleskelujaksoihin liittyy 600 euron apuraha.

Asumiskausi

Residenssiin myönnetään kuukauden pituisia asumiskausia.

Asunto ja asumisen luonne

Asunto sijaitsee rauhallisessa Stockbridgen kaupunginosassa osoitteessa Royal Circus 16. Siihen kuuluu keittiö, olohuone, työhuone, makuuhuone, wc, kylpyhuone ja ranskalainen parveke.

Huoneisto on kalustettu kodinomaisesti ja siellä on tarvittavat kodinkoneet, liinavaatteet ja tulostin. Huoneisto siivotaan asukkaiden vaihtuessa. Tarkemmat asumisohjeet lähetetään  hyväksymiskirjeen mukana.

Huomioithan, että huoneisto on hissittömän talon toisessa kerroksessa sekä sen, että asunnossa on kokolattiamatto.

Residenssipaikka on henkilökohtainen. Asunto on tarkoitettu kirjailijalle työskentelyä varten. Se on varusteltu 1–2 ihmisen tarpeita silmällä pitäen.

Tiedustelut:

Vuokko Tarpila, vuokko.tarpila(at)wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh. +358 40 5234 689

Esteettömyys

  • Huoneisto sijaitsee talon toisessa kerroksessa eikä talossa ole hissiä.
  • Portaat on valaistu hyvin ja niissä on kaiteet. Portaissa on kokolattiamatto, joten ne eivät ole liukkaat. Portaissa mahtuu kulkemaan hyvin esim. matkalaukun kanssa. Tarkkoja mittoja ei ole saatavilla.
  • WC-tiloja ei ole mitoitettu esteettömään käyttöön. WC-tiloissa on amme ja suihku.
  • Lähin julkisen liikenteen pysäkki on 100 m päässä. Asuntoon pääsee julkisilla kulkuneuvoilla lentokentältä. Lähellä ei ole mahdollista pysäköidä autolla pitkäaikaisesti.
  • Asunnossa on ohjeita suomeksi.

Kuvia asunnosta ja puutarhasta: