Edinburghin Residenssi

Säätiöllä on residenssihuoneisto Edinburghissa Stockbridgen kaupunginosassa. Kirjailijat ja kääntäjät voivat hakea kuukauden pituisia oleskelujaksoja residenssiin.

Covid-19 pandemian vuoksi residenssi suljettiin maaliskuussa 2020. Jatkamme toimintaa, kun se on mahdollista. Paikkoja ei julistettu hakuun helmikuussa 2021, koska tällä hetkellä emme tiedä, milloin matkustaminen Skotlantiin on jälleen turvallista. Tiedotamme tilanteesta näillä sivuilla ja säätiön sosiaalisen median kanavilla. 

Residenssi on suosittu. Hakemuksia on vuosittain noin 100 kpl ja paikkoja 12–14. Tästä syystä etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole oleskelleet residenssissä aikaisemmin.

HAKUAIKA JA HAKEMINEN

Edinburgin residenssipaikkaa haetaan säätiön yleisessä haussa helmikuussa. Oleskelujaksoihin liittyy 500 euron apuraha.

edinburgh

Asumiskausi

Residenssiin myönnetään kuukauden pituisia asumiskausia. Elokuulle, joka on festivaalikuukausi Edinburghissa, myönnetään noin 10 päivän pituisia oleskeluja. Fringe -festivaalin kotisivulta kerrotaan lisätietoja.

Asunto ja asumisen luonne

Asunto sijaitsee rauhallisessa Stockbridgen kaupunginosassa osoitteessa Royal Circus 16. Siihen kuuluu keittiö, olohuone, työhuone, makuuhuone, wc, kylpyhuone ja ranskalainen parveke.

Huoneisto on kalustettu kodinomaisesti ja siellä on tarvittavat kodinkoneet, liinavaatteet ja tulostin. Huoneisto siivotaan asukkaiden vaihtuessa. Tarkemmat asumisohjeet lähetetään  hyväksymiskirjeen mukana.

Huomioithan, että huoneisto on hissittömän talon toisessa kerroksessa sekä sen, että asunnossa on kokolattiamatto.

Residenssipaikka on henkilökohtainen. Asunto on tarkoitettu kirjailijalle työskentelyä varten. Se on varusteltu 1–2 ihmisen tarpeita silmällä pitäen.

Tiedustelut:

Vuokko Tarpila, vuokko.tarpila(at)wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh. +358 40 5234 689

Kuvia asunnosta ja puutarhasta: