Myönnetyt apurahat

Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on jakanut vuoden 2019 apurahansa ja residenssipaikkansa. Apurahoja myönnettiin kauno- ja tietokirjailijoille, kirjallisuuden kääntäjille, lasten- ja nuortenkirjailijoille, sarjakuvataiteilijoille, oppikirjantekijöille ja hankkeille yhteensä 257 kappaletta noin 1,05 miljoonan euron arvosta.

Edinburghin residenssiin myönnettiin 14 paikkaa ja Särö ry:n ylläpitämään Frankfurt an der Oderin residenssiin 3 paikkaa.

Apurahoilla tuetaan kaikkiaan noin 35 eri kustantamon ja julkaisijan kirjailijoita.

Hankeapurahaa myönnettiin mm. Vanhan kirjallisuuden päiville, Suomen Pen-järjestölle ja  Helsinki Lit-festivaalille. Säätiö tukee myös Nuoren Voiman Liiton nuorisotaloihin perustettavia minikirjastoja.

– Kotimainen kirjallisuus voi hyvin. On ilahduttavaa kuinka monenlaista ja kunnianhimoista kirjallisuutta säätiön on mahdollista jälleen tänä vuonna tukea, toteaan WSOY:n kirjallisuussäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Häggman.

Tänä vuonna säätiö pystyi rahoittamaan noin 20 % hakemuksista. Moni hyvä, kiinnostava ja tärkeäkin hakemus jäi siis ilman apurahaa.

WSOY:n kirjallisuussäätiö kiittää kaikkia hakijoita ja toivottaa parasta menestystä kirjailijantyölle!

Myönnetyt apurahat 2019

Myönnetyt apurahat 2018

 

                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lataa Tietosuojaseloste 9.11.2015 (pdf)