WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2024 apurahapäätökset on julkistettu

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2024 apurahat on jaettu. Apurahoja kirjailijoille, kääntäjille, kuvittajille, sarjakuvataiteilijoille sekä lukemista ja kirjallisuutta edistäville hankkeille jaettiin 265 kappaletta, yhteensä 1 354 200 euron arvosta.

–  WSOY:n kirjallisuussäätiölle on kunnia-asia tukea kirjallisuuden ammattilaisten luovaa työtä. Säätiöiden antama tuki on alallamme keskeistä, sillä kirjailijoiden, kääntäjien ja kuvittajien toimeentulo perustuu suurelta osin apurahoihin, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Sakari Katajamäki.

Kauno- ja tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden, sarjakuvien sekä käännösten lisäksi säätiö tukee kirjallisuustapahtumia ja -hankkeita. Hanketukea saivat mm. Helsinki Lit, kirjallisuuden vientikeskus FILI ja Annikin Runofestivaali.

Apurahahakemuksia saapui tämän vuoden haussa ennätykselliset 1627 kappaletta. Myöntöprosentti suhteessa hakemusten määrään oli noin 17%.

Edinburghin residenssi oli myös suosittu: sinne haki 161 hakijaa. Residenssipaikkoja myönnettiin 12.

Vuonna 1942 perustettu Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on maamme suurimpia kirjallisuutta tukevia säätiöitä. Säätiön tarkoitus on suomalaisen kirjallisuuden edistäminen ja tukeminen.

Luettelo myönnetyistä apurahoista on julkaistu säätiön kotisivuilla ja sen pääsee näkemään tästä linkistä.

Kaikki hakijat ovat saaneet tiedon päätöksestä henkilökohtaisesti sähköpostitse.

 

Lisätietoja

Annaliina Rintala
WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies

annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi

040 156 1956