WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2023 apurahapäätökset on julkaistu

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2023 apurahat on jaettu. Apurahoja kirjailijoille, kääntäjille, kuvittajille, sarjakuvataiteilijoille sekä lukemista ja kirjallisuutta edistäville hankkeille jaettiin 265 kappaletta, yhteensä 1 293 700 euron arvosta. Apurahahakemuksia saapui tämän vuoden haussa ennätykselliset 1616 kappaletta.

Edinburghin residenssi oli myös suosittu: se sai 163 hakemusta ja käyttöoikeus myönnettiin 14 hakijalle.

– WSOY:n kirjallisuussäätiölle tuli enemmän apurahahakemuksia kuin koskaan aiemmin. Samoin hakemuksia Edinburghin residenssiin. Runsas hakemusten määrä ja kirjailijoille jaettu kokonaissumma osoittaa, että säätiöllä on oma tärkeä paikkansa kotimaisen kirjallisuuden tukijana, sanoo WSOY:n kirjallisuussäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Häggman.

Kauno- ja tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden, sarjakuvien sekä käännösten lisäksi säätiö tukee mm. kirjallisuustapahtumia sekä kirjallisuusaiheisia julkaisuja. Hanketukea saivat mm. Nuoren Voiman Liitto, Helsinki Lit ja LANU!-festivaali.

Vuonna 1942 perustettu Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on maamme suurimpia kirjallisuutta tukevia säätiöitä.

Luettelo myönnetyistä apurahoista on julkaistu säätiön kotisivuilla ja sen pääsee näkemään tästä linkistä.

 

Lisätietoja

Annaliina Rintala
WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies

annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi

040 156 1956