Vuoden 2022 apurahat on jaettu

WSOY:n kirjallisuussäätiö tukee kotimaista kirjallisuutta yli miljoonalla eurolla

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2022 apurahat on jaettu. Apurahoja kirjailijoille, kääntäjille, kuvittajille, sarjakuvataiteilijoille sekä lukemista ja kirjallisuutta edistäville hankkeille jaettiin 243 kappaletta, yhteensä 1 281 500 euron arvosta.

Edinburghin residenssi oli haettavissa kahden vuoden tauon jälkeen. Residenssi oli suosittu: se sai 138 hakemusta ja käyttöoikeus myönnettiin 13 hakijalle.

– Maailmantilanteesta huolimatta pystyimme tänä vuonna korottamaan sekä jaettavaa kokonaismäärää että yksittäisten apurahojen tasoa. On myös hienoa, että Edinburgh oli jälleen haettavissa. Runsas hakemusten määrä kertoo, että residenssille on tarvetta, sanoo WSOY:n kirjallisuussäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Häggman.

Kauno- ja tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden, sarjakuvien sekä käännösten lisäksi säätiö tukee mm. Nuoren Voiman Liiton nuorisotaloihin perustettavia Nutakirjastoja sekä kirjallisuustapahtumia, jotka heräilevän pandemian jälkeen eloon.

Myös Eeva Joenpellon kirjailijakoti oli haussa tänä keväänä. Tieto asukkaan valinnasta julkaistaan myöhemmin.

Vuonna 1942 perustettu Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on maamme suurimpia kirjallisuutta tukevia säätiöitä.

Luettelo myönnetyistä apurahoista on julkaistu säätiön kotisivulla: Myönnetyt apurahat 2022

Lisätietoja
Annaliina Rintala
WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies
annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi
040 156 1956