Vuoden 2021 apurahat on jaettu

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2021 apurahat on jaettu. Apurahoja kirjailijoille, kääntäjille, kuvittajille sekä lukemista ja kirjallisuutta edistäville hankkeille jaettiin 214 kappaletta, yhteensä 1 059 600 euron arvosta.

– Poikkeusajat tuottivat runsaasti hyvin perusteltuja ja kunnianhimoisia hakemuksia. Pandemiatilanteesta huolimatta pystyimme pitämään apurahojen määrän ennallaan ja hieman korottamaankin yksittäisten apurahojen tasoa, toteaa WSOY:n kirjallisuussäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Häggman.

Kauno- ja tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden, sarjakuvien sekä käännösten lisäksi säätiö tukee mm. Nuoren Voiman Liiton nuorisotaloihin perustettavia Nutakirjastoja sekä Helsingin Yliopiston ja SKS:n yhteistä tutkimushanketta Aleksis Kiven runoudesta.
Tänä vuonna haettavana oli myös kolmen vuoden asumisoikeus Eeva Joenpellon kirjailijakotiin. Asumisoikeus myönnettiin Tittamari Marttiselle.

Edinburghin ja Frankfurt an der Oderin residenssipaikat eivät olleet tällä kertaa haettavana koronapandemiasta johtuen.

Vuonna 1942 perustettu Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on maamme suurimpia kirjallisuutta tukevia säätiöitä.

Luettelo myönnetyistä apurahoista on julkaistu säätiön kotisivulla. Pääset katsomaan apurahoja tämän linkin kautta.

Lisätietoja
Annaliina Rintala
WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies
annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi
040 156 1956

Julkaistu 28.4.2021