Turun Kirjamessuilla Eeva Joenpelto -aiheista ohjelmaa

WSOY:n kirjallisuussäätiö järjestää Turun Kirjamessuille Eeva Joenpelto -aiheista ohjelmaa.

EEVA JOENPELTO JA UUDEN SUKUPOLVEN LUKIJAT
Su 3.10. klo 14.00–14.35, Jukola
 
Eeva Joenpellon syntymästä tulee vuonna 2021 kuluneeksi 100 vuotta. Joenpelto on ollut lukijoiden suosikki ja arvostelu- ja myyntimenestys, mutta nuoremmat sukupolvet eivät enää tunne hänen tuotantoaan. Monet Joenpeltoa lukeneet uudet lukijat ovat ällistyneet siitä, kuinka hyviä hänen kirjansa ovat. Sen jälkeen herää kysymys siitä, miksei hän enää ole yleisesti tunnettu nuorten lukijoiden keskuudessa. Hänen kirjansa selvästi puhuttelevat uusia lukijoita edelleen, mutta silta Joenpellon tuotannon ja uusien lukijoiden välille on rakennettava uudelleen.
 
Ohjelmaan on kutsuttu nuoria lukijoita, jotka ovat tutustuneet Joenpellon tuotantoon: kriitikko ja Nuoren Voiman Liiton hallituksen jäsen Johanna Osváth, kirjagrammaaja ja Eeva Joenpelto -fani Mari Leminen (@1001kirjaa) ja lukiolainen Emmi Kyrö, joka on asunut lapsena Eeva Joenpellon kirjailijakodissa Vares-Kantolassa.
 
Keskustelun vetää WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson, joka on ollut aktiivisesti mukana Eeva Joenpellon juhlavuodessa.
 
Keskustelu pohtii Joenpellon teosten ajattomia teemoja ja sitä mitä Joenpellon tuotanto voi antaa uusille lukijoille. Miksi Joenpellon kirjoihin kannattaa edelleen tarttua?
 
Tervetuloa seuraamaan!
Julkaistu 1.9.2021