Säätiön residenssitilanne 2.12. ja helmikuun 2021 apurahojen haku

Koronaviruspandemian vuoksi WSOY:n kirjallisuussäätiö joutui keskeyttämään  reisdenssitoimintansa  Edinburghissa tämän vuoden  maaliskuussa. Frankfurt an der Oderin residenssiin ei myöskään voitu lähettää kirjailijoita tänä vuonna. Säätiö noudattaa viranomaisten matkustusohjeita, joiden tarkoitus on suojella ihmisten terveyttä.

Säätiön seuraava hakuaika on helmikuu 2021. Silloin haussa ovat työskentelyapurahat kirjailijoille, kääntäille, lastenkirjojen kuvittajille ja sarjakuvantekijöille sekä hankeapurahat kirjallisuuden alan hankkeille ja tapahtumille.

Helmikussa tulee haettavaksi myös Eeva Joenpellon kirjailijakodin asumisoikeusstipendi kolmivuotiskaudeksi syksystä 2021 kevääseen 2023.

Edinburghin residenssipaikkoja säätiö tarjoaa haettavaksi pandemiatilanteen helpottaessa, kun matkustaminen on jälleen mahdollista.

Ilmoitamme vuoden 2021 apurahanhausta kotisivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä lehti-ilmoituksella, joka julkaistaan tammikuun viimeisenä sunnuntaina Helsingin Sanomissa, Aamulejdessä, Turun Sanomissa, Savon Sanomissa, Kalevassa ja Lapin Kansassa.