Marianna Kurtto on Eeva Joenpellon kirjailijakodin uusi asukas

Eeva Joenpellon kirjailijakoti Vares-Kantolassa asuu ja työskentelee kirjailija Marianna Kurtto.
WSOY:n kirjallisuussäätiö valitsi hänet keväällä 2018 kirjailijakodin asumiosoikeusstipendin saajaksi Maritta Lintusen asumiskauden päätyttyä kesän alussa.

Marianna Kurton esikoisteos runokokoelma Eksyneitten valtakunta ilmestyi vuonna 2006. Hänen tuotantoonsa kuuluu viisi runokokoelmaa ja romaani Tristania (2017). Lisäksi hän toimii englanninkielisen tieto- ja kaunokirjallisuuden suomentajana.

Asuttuaan viikon verran kirjailijakodissa Lohjan Sammatissa Marianna Kurtto kertoo näin:

”Vares-Kantolassa tuntuu rauhalliselta ja kodikkaalta. Työhuoneen kirjojen keskellä on hyvä kirjoittaa ja suuren tuvan liedellä on valmistunut jo muutama sienikastike pihametsän sienistä. Sauna on testattu toimivaksi ja koira vahtii jo pihaa kuin pitkäaikaisempi talon asukas. Myös kaupunkilaisemäntä alkaa muuntua maalaiseksi ja tottua kumisaappaisiin. Odotan mielenkiinnolla mitä seuraavat kolme vuotta Eeva Joenpellon talossa tuovat tullessaan.”

Kirjailija Eeva Joenpelto testamettasi kotinsa WSOY:n kirjallisuussäätiölle annettavaksi kirjailijoiden käyttöön. Kirjailijakotipaikka on haettavissa joka kolmas vuosi säätiön yleisessä apurahanhaussa helmikuussa.

Marianna Kurtto

Marianna Kurton kuva: Aapo Huhta