Kirjan vuoden 2015 kirjoituskilpailun voittajaromaani Alma! on ilmestynyt

WSOY:n ja WSOY:n kirjallisuussäätiön järjestämän Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun voittanut Hanna Weseliuksen Alma! on ilmestynyt.

Alma! on rihmastomainen, moniaalle kurkottava ja kieleltään ilmaisuvoimainen romaani taiteesta, nykymaailmasta ja niistä kriteereistä, joilla ihmisyyttä ja varsinkin naisen arvoa yhä mitataan. Sen ytimessä on Alma Mahler, muusikko, Gustav Mahlerin vaimo. Romaanin todellisuudessa on sijaa yhtä lailla maahanmuuttajapoikaa salaa tapaavalle lakinaiselle ja juorulehtien sivuilla omaa glamour-elämäänsä viettävälle viihdetanssijalle sekä niille 234 nigerialaiselle koulutytölle, jotka aseistautuneet miehet veivät mukanaan yöhön.

Hanna Weselius (s. 1972 Kajaanissa) on opiskellut kirjallisuustiedettä, journalismia ja valokuvataidetta ja työskennellyt kuvajournalistina, kuvataiteilijana ja vapaana kirjoittajana. Hän on koulutukseltaan taiteen tohtori ja työskentelee valokuvataiteen yliopistonlehtorina. Weselius on aikaisemmin palkittu Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton runokilpailussa.

Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun järjestivät WSOY:n kirjallisuussäätiö ja kustannusosakeyhtiö WSOY. Siinä etsittiin proosakäsikirjoitusta, joka kuvaa ja kommentoi persoonallisella tavalla omaa aikaamme. Tyylilaji oli vapaa, ja kilpailuun oli mahdollista osallistua essee-, lyhytproosa-, romaani- tai novellikäsikirjoituksella. Kilpailuun saivat osallistua kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa esikoisteostaan. Voittaja valikoitui 460 käsikirjoituksen joukosta.