Taidesäätiö Merita

INFO


Taideteoslainat

WSOY:n kirjallisuussäätiö on iloinen kasvavasta kiinnostuksesta sen taidekokoelmaa kohtaan.

WSOY:n kirjallisuussäätiö lainaa kokoelmansa taideteoksia näyttelyihin museoille, seuroille ja yhdistyksille. Lainauspyynnöt ja tiedustelut pyydetään osoittamaan säätiön asiamies Annaliina Rintalalle, annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh. +359 40 156 1956.


Teoskuvat ja tekijänoikeudet

Kokoelman teokset on valokuvattu. Kuvalainoja annetaan lähinnä julkaisu- ja tutkimuskäyttöön. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä säätiön asiamieheen.

WSOY:n kirjallisuussäätiön taidekokoelman taideteokset ovat tekijänoikeuslain mukaan suojattuja. Suoja-ajan pituus on 70 vuotta taiteilijan kuolemasta. Teoksen käyttäminen suoja-ajan aikana edellyttää taiteilijan tai hänen oikeuden omistajansa antamaa käyttölupaa.

Alkuperäisteosten tekijänoikeudet: Taiteilijat, Kuvasto ry, tekijänoikeuden haltijat. Taideteosten valokuvien käyttöoikeudet: WSOY:n kirjallisuussäätiö, tekijänoikeudet valokuvaaja Katri Lehtola (katri@katrlehtola.com).

Kuvalainan saaja huolehtii tekijänoikeuskorvauksista tekemällä käyttölupasopimuksen Kuvasto ry:n kanssa.


Kokoelman kartuttaminen

Taidekokoelmaa kartutetaan lähinnä tilausmuotokuvin. Uusin tilausmuotokuva on taiteilija Sirpa Särkijärven taiteilijamuotokuva kirjailija Anja Snellmanista, joka julkistettiin syksyllä 2016.


Opastukset

Säätiö järjestää tilauksesta opastuksia säätiön ja kustannustalon sidosryhmille sekä mahdollisuuksien mukaan myös yleisölle. Tiedustelut säätiön asiamiehelle.


Tietoa sivustosta

Kuvat: Katri Lehtola (taideteoskuvat) ja WSOY:n kuva-arkisto
Visuaalinen ilme: Anne Kaikkonen / Timangi
Tekninen toteutus: Olli Holopainen / Slap Media


Siirry sivun alkuun

Yhteystiedot


WSOY:n kirjallisuussäätiö
Uudenmaankatu 25 A 7 a
00120 HELSINKI
www.wsoy-kirjallisuussaatio.fi

Asiamies Annaliina Rintala
+358 40 156 1956 annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi

Maalaukset (alkaen vasemmalta): Anton Lindforss: Irja Salla (1939); Mauno Manninen: Anni Swan-Manninen (1947) ja Janis Rozentāls: Maila Talvio (1916).