Edinburghin Residenssi

WSOY:n kirjallisuussäätiö on vuokrannut Edinburghista Stockbridgen kaupunginosasta kerrostalohuoneiston kirjailijoiden työskentelyresidenssiksi. Residenssiin myönnetään kuukauden pituisia asumisoikeuksia, joita voivat hakea kauno- ja tietokirjailijat, sarjakuvantekijät, lasten- ja nuortenkirjailijat, kääntäjät, oppikirjojen tekijät sekä työryhmät.

Residensipaikat on jaettu elokuuhun 2018 asti. Hakemuksia vuoden 2017 haussa oli 101 ja paikkoja 14.Seuraava hakuaika on helmikuu 2018, jolloin haussa ovat residenssipaikat  kaudelle 1.8.2018-31.7.2019.

 

Hakuaika ja hakeminen

edinburghEdinburgin residenssipaikkaa haetaan säätiön yleisessä haussa sähköisellä hakulomakkeella.  Kaikkiin Edinburghin oleskelujaksoihin liittyy 500 euron apuraha.

Asumiskausi

Asumiskauden pituus on yksi kuukausi. Elokuu on Edinburghissa  festivaalikuukausi ja sille myönnetään lyhyempiä 1-2 viikon pituisia oleskelujaksoja.

Asunto ja asumisen luonne

Asunto sijaitsee rauhallisessa Stockbridgen kaupunginosassa osoitteessa Royal Circus 16. Siihen kuuluu keittiö, olohuone, työhuone ,makuuhuone, wc, kylpyhuone ja ranskalainen parveke.

Huoneisto  on kalustettu kodinomaisesti ja siellä on tarvittavat kodinkoneet sekä tulostin. Säätiö järjestää asunnon perushuollon ja siivouksen, mutta edellyttää asukkaan tekevän normaalit  päivittäiset kodin siivoustoimet ja huolehtimaan asunnon siisteydestä. Tarkemmat asumisohjeet lähetetään  hyväksymiskirjeen mukana.

Residenssipaikka on henkilökohtainen.  Asunto on tarkoitettu kirjailijalle työskentelyä varten. Se on varusteltu 1-2 ihmisen tarpeita silmällä pitäen. Perheenjäsenten ja läheisten vierailuista pyydetään sopimaan etukäteen  Vuokko Tarpilan kanssa.

Tiedustelut:

Vuokko Tarpila, vuokko.tarpila(at)wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh.  +358 40 5234 689