Ajan­kohtaista

SYKSYN TAPAHTUMIA WSOY:N KIRJALLISUUSSÄÄTIÖSSÄ

 

WSOY:n kirjallisuussäätiön tämänvuotiset tunnustuspalkinnot julkistetaan Werner Söderströmin syntymäpäivänä 2.10.

Kuluva vuosi on säätiön 75. toimintavuosi. Sen juhlistamiseksi järjestetään yleisölle avoin luentosarja teemasta Kirjallisuutemme klassikot ja vaihtoehtoinen kirjallisuushistoria. Julkaisemme luentojen tarkan aikataulun näillä sivuilla oian.

Säätiö on mukana Turun kirjamessuilla ohjelman tuottajana. Kirjailija Juri Nummelin luennoin lauantaina 7.10 klo 16-17 Onerva-lavalla teemasta Kirjallisuutemme klassikot- vaihtoehtoinen kirjallisuushistoria. Nummelin tarkastelee kirjallisuushistoriaamme viihdekirjallisuuden kautta. Miksi monet oman aikansa rakastetut menestysteokset unohtuvat?

 

 

Tieto apurahoista tänä vuonna sähköpostitse toukokuun alussa

Hyvät säätiön apurahojen ja residenssipaikkojen hakijat! Vuoden 2017 hakemusten käsittely on loppusuoralla. Säätiö tiedottaa apurahoista toukokuun alussa. Tänä vuonna ei lähetetä postikirjeitä vaan apurahanhakijat saavat sähköpostitse tiedon. Säätiö pyytää apurahojen maksutietoja sähköisen järjestestelmänsä kautta. Tämä nopeuttaa apurahojen maksamista ja on suuri parannus hakijoiden tietoturvaa. Siis vielä hetki kärsivällisyyttä!

Vuoden 2017 apurahoista tiedotetaan toukokuun alussa

Hyvät WSOY:n kirjallisuussäätiön apurahojen hakijat! Apurahojen hakuaika päättyi helmikuun lopussa ja moni on jo tiedustellut, eikö apurahoista ole vielä päätetty. Hakemuksia saapui reilut 1300. Niiden arviointi on parhaillaan meneillään ja apurahapäätökset tehdään huhtikuun lopulla. Tiedotamme apurahoista toukokuun alussa.

Apurahojen haku on päättynyt

Säätiön tämänvuotinen apurahojen ja residenssipaikkojen haku on päättynyt. Säätiö sai 1320 kiinnostavaa hakemusta. Kiitos kaikille hakijoille!

Hakemuksia käsitellään säätiössä maalis-huhtikuun ajan ja apurahapäätöksistä tiedotetaan toukokuun alussa.

Vuoden 2017 apurahojen ja residenssipaikkojen haku alkaa 1.2.

WSOY:n kirjallisuussäätiön tämän vuoden apurahojen ja resisenssipaikkojen haku alkaa 1.2. Säätiö jakaa työskentelyapurahoja kirjojen kirjoittamiseen ja hankeapurahoja kirjallisuuden ja lukemisen edistämiseen. Lisäksi haettavissa ovat kuukauden pituiset residenssijaksot Edinburghissa 1.8.2017-31.7.2018. välisenä aikana. Apurahoja ja residenssipaikkoja pääset hakemaan tästä Hakemusten verkkopalvelu

Vuosi 2017 on säätiön 75. toimintavuosi

WSOY:n kirjallisuussäätiö perustettiin 29.5.1942. Alkanut Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on myös säätiön merkkivuosi. Sitä juhlitaan työn merkeissä.  Tarkoituksensa mukaisesti säätiö jakaa apurahoja kirjailijoille, kääntäjille ja kirjallisuuden alan hankkeille keväällä. Apurahojen hakuaika on helmikuu. Tunnustuspalkinnot jaetaan lokakuussa.

Säätiön taidekokoelman teoksia on alkaneena juhlavuonna runsaasti esillä valtakunnallisissa näyttelyissä. Niistä kerrotaan tällä sivulla sekä WSOY:n kirjallisuussäätiön Face Book sivulla sitä mukaa kun näyttelyt avautuvat.

Tampereen taidemuseossa on suuri kuvanveistäjä Essi Renvallin elämäntyötä esittelevä näyttely nimeltä ”Essi Renvall – Ihmisyyttä etsimässä. Se on avoinna 29.1.2017 saakka. Näyttelyssä on noin kaksikymmentä Essi Renvallin tekemään kirjailijaveistosta WSOY:n kirjallisuussäätiön kokoelmasta.

 

Säätiön vuoden 2017 apurahat ja Edinburghin residenssipaikat ovat haussa helmikuun ajan

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2017 apurahojen ja residenssipaikkojen hakuaika alkaa 1.2.2017. Säätiö myöntää työskentelyapurahoja kirjailijoille ja kääntäjille sekä kuukauden pituisia oleskelujaksoja Skotlannissa Edinburghin kaupungissa olevaan residenssiin. Residenssijaksot ajottuvat ajalle 1.8.2017-31.6.2018.  Lisäksi myönnetään hankeapurahoja kirjallisuutta ja lukemista edistäviin hankkeisiin.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2017!

WSOY:n kirjallisuussäätiö toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Säätiön apurahat ovat haettavissa helmikuun 2017 ajan. Hakemisesta tiedotetaan tällä sivulla ja valtakunnallisesti päivälehdissä. Haluilmoitus julkaistaan sunnuntaina 29.1.2017 Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa, Aamulehdessä, Savon Sanomissa, Kalevassa ja Lapin Kansassa.